SzatmáriFeri

2015.nov.27.
Írta: szatmariferi 1 komment

Szardellás-brokkolis fusilli

Amikor két éve Szemere Kata megkérdezte, hogy van e kedvem forgatni velük a NolTv-re videókat, én voltam a világ egyik legboldogabb embere. Azon az estén amúgy is túlcsordult a pozitív energia, hiszen Mautner Zsófi unszolására végre megszületett FőzelékesFeri is. Soha rosszabb…

Tovább

Video teaser egy könyv elé? Igen!

  Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer mindez megtörténik. Kinek jutna az eszébe kisfilmet forgatni egy megjelenő új könyv elé? Speciel azoknak a fiatalok srácoknak, akik koruk ellenére rengeteg tévés tapasztalattal a hátuk mögött láttak ebben fantáziát és feltették a…

Tovább

Sóskás-lime-os krumplifőzelék

Vannak az életemnek olyan területei, ahol a spontaneitás elfogadható. Ebből kifolyólag léteznek olyan területei is, ahol már kevésbé tudok lelkendezni a hirtelen ért ötleteknek. A mai napon - talán a sors akarta így - kijutott mindkettőből. Katámtól kullogtam haza a körúton,…

Tovább

Őszi finomfőzelék

"Barbár táj barbár szóra kapatja a szám". Reggel úgy ébredtem, hogy morcos leszek és nyűgös, azt éreztem, hogy nem akarom ezt az átkozott keddi napot. Reggeli rutin, minden rendben halad, bőven időben vagyok, nem is értem, hogy mi lehet a baj.  Kilépek a kapun, csupa köd a tér, az…

Tovább

Paradicsomos zöldségleves, húsgolyókkal

Ezt a levest szándékosan nem hívom minestronénak, hiszen nem az. Igaz, van köztük hasonlóság bőven, de maradjunk annyiban, hogy ez egy paradicsomos zöldségleves. Ha jobban belegondolok, akkor az állaga már-már annyira sűrű és krémes, hogy akár le is főzelékezhetném, de nem…

Tovább

Tejszínes-currys kelkáposztafőzelék

Ez az étel annyira pofonegyszerű, hogy sokszor magam is meglepődöm rajta. Régi nagy kedvencem, igazából nem is értem, hogy eddig itt miért nem foglalkoztam komolyabban vele. Én annyira rákattantam, hogy az elmúlt 1 hétben háromszor is megfőztem. Egyszer csak úgy, önmagában, curry…

Tovább

Narancsos, sütőtökös, datolyás lencsefőzelék

A sütőtököt pont annyira utáltam, mint a céklát. Előbbit mindig csak sütve adták, utóbbival meg csak savanyítva, lében állva találkoztam. Jobb esetben hullámosra szeletelve műanyag vödörben, rosszabb esetben nejlonba csomagolva, ami mindig kiszakadt és összefogta az egész…

Tovább

Édesköményes zellerkrémleves

Már az elején leszögezném, hogy só nelkül lehet főzni, de ugyan minek! Várj! Elmondom!  Az úgy történt, hogy reggel felkeltem és kedvet éreztem az aznapi főzéshez. Nem ritka ez nálam, de a mai eset kicsit másabb volt, mint az eddigi megszokott. Loholtam piacra, megvettem a…

Tovább