A jelszó: zöld. Saláta.

18623679_10213676732539241_5556992031525974513_o.jpg

Az úgy volt, hogy délután futni akartam az esti tesizés előtt. Előtte azt terveztem, hogy elmegyek a piacra, jól megveszek mindent amit akartam, majd itthon elkészítem a napi salátámat, amiből éppen csak egy kicsit gondoltam, hogy eszek, hogy futás közben ne okozzon problémát a hasamban lötyögő étel. Aztán egy kör a szigeten, csak úgy komotósan a saját tempómban, ahonnan villamossal hazajöttem volna, hogy némi pihenő után fél tízre a tornaterembe menjek, levezetni. Ehelyett az történt, hogy piac után összedobtam ezt a zöldet és megzabáltam az egészet. AZ EGÉSZET!!! Most mozdulni sem bírok és Szabi barátom is lemondta a közös kört a szigeten.

-Biztos Isteni jel!- suttogtam magam elé, majd arra gonodltam, hogy mekkora szerencse, hogy nem birkapörköltet főztem, dödöllével. Jut eszembe! Ezer éve kívánok egy jó nagy adaggal belőle! 

30 dkg kuszkusz

kb. 30 dkg brokkoli, kisebb rózsákra szedve 

10 dkg kifejtett zöldborsó (kb. 30 dkg hüvelyes)

1 cukkini, kisebb kockákra vágva

2 szál újhagyma, vékonyra karikázva

2 csokor petrezselyemzöld, durvára aprítva

2 ek pirított magkeverék (szotyi, tökmag, mandula)

1 lime reszelt héja és kifacsart leve

4 ek olíva olaj

5 dkg morzsolt feta sajt

só, bors

Első lépésben száraz serpenyőben megpirítottam a kuszkuszt. Ez a lépés kihagyható, de megéri áldozni rá pár percet. Felforralok 1 liter vizet, sózom 1 tk sóval. A kuszkuszt egy tálba szórom, és ráöntök 3 dl forró vizet, ráreszelem a lime héját, elkeverem majd lefedem 10 percre. A maradék forró vízbe borítom a brokkolit és a borsót, 3 percig forralom majd leszűröm, lehűtöm hideg vízzel, lecsepegtetem. Egy nagyobb keverőtálba facsarom a lime levét, hozzákeverem az olíva olajat majd összeforgatom a zöldségekkel. Brokkoli, borsó, cukkini, hagyma. Hagyom állni pár percig, majd összekeverem a kigőzölt kuszkusszal és a petrezselyem háromnegyedével. Ízesítem, sóval, borssal, olíva olajjal, ha kell. Tálaláskor megszórom sajttal, pirított magokkal és a maradék petrezselyemmel.