Kukoricás-avokádós saláta a kánikula jegyében

19225574_10213944273707603_5369159036161821313_n.jpg

Azt kell mondja, hogy ez a kánikula engem is taccsra tett. Még nem vagyok teljesen a minimumon, de ha ez így folytatódik, akkor elég gyorsan kiteszem az "Out of order" táblát. A meleg idő önmagában nem bosszant, hiszen nyár van! Mikor legyen meleg, ha nem ilyenkor!? Az sem borít ki, ha éjjel sem hűl le a levegő 28 fok alá és az adott illetékes megnyomja a kánikula-pánikgombot, hogy tovább borzolja a polgárok idegrendszerét. Ha valami, akkor az inkább feldühít és felháborít, ha elfogy otthon a fehér bor és nem tudok fröccsöt inni, vagy ha nincs a fagyasztóban jégkocka, mert lusta voltam pótolni. Utálom, ha nappal csinosba kell öltözni és izzadtan kell parádézni, kikészít ha senki sem ér rá és jön el velem strandra, hiszen egyedül nem az igazi. Utálom, hogy napi 6x megyek a zuhany alá és azt is, hogy ahogy végeztem máris állnék vissza, mert a hőség újra kikészít. Nem szeretem a nyarat, de az van, hogy  kénytelen vagyok elviselni. Majd ha egyszer úgy alakul, hogy nyárból télbe és télből nyárba tudok utazni, akkor majd keresek valami más ürügyet, hogy rinyálhassak és arról pnaszkodhassak, hogy gyűlölök félévente összepakolni! :) Addig is itt egy saláta, amivel csak 2 percet kell a tűzhely mellett eltölteni. Szerintem! :)  

1 közepes cukkini, vékonyra csíkozva

1 közepes sárgarépa, vékonyra csíkozva

1 cső zsenge, friss csemegekukorica lenyesett szemei

fél doboz főtt csicseriborsó

5 dkg bébispenót

1 érett avokádó, kockázva

1 lime

3-4 ek olíva olaj

só, frissen őrölt bors

3 ek pirított szotyi

A vékonyra csíkozott cukkinit és répát egy keverőtálba teszem, megsózom 3-4 csipet sóval. Összeforgatom, állni hagyom 5-10 percre. Egy serpenyőben 2 ek olíva olajat hevítek, ráborítom a kukoricát és 2 percig közepes lángon pirítom:) Fél lime levével, sóval ízesítem, hagyom hűlni. Miután langyos, a répás alaphoz adom a csicseriborsóval és az avokádóval együtt. Meglocsolom 2-3 ek olíva olajjal, ráfacsarom a maradék lime levét, sózom, borsozom és alaposan összeforgatom. Tálalás előtt friss spneótlevelekkel dúsítom, tálaláskor szotyival szórom.