Brokkoli ropogós

198115733_552999215702860_4462107645309937323_n.jpg

Semmi extra, csak egy kis zöldséges falatka azoknak, akik "ennének" valamit a Föld érdekében. Amúgy finom is, nem csak tudatos és vagány húspótló étel. 

Hozzávalók:

A ropogóshoz

kb. egy kg brokkoli -két fej

két evőkanál zsemlemorzsa

három evőkanál liszt

két evőkanál szeletelt mandula

egy nagy csokor friss petrezselyemzöld, finomra aprítva

egy kisebb tojás

só, frissen őrölt bors, késhegynyi őrölt szerecsendió

olaj a sütéshez 

1.A brokkolit szedjük rózsáira, daraboljuk két-három centis darabokra, majd késes konyhai aprítóval zúzzuk össze. Nem kell pépesre aprítani, maradhat egy kicsit darabos. Borítsuk keverőtálba, majd adjuk hozzá a zsemlemorzsát, lisztet, szeletelt mandulát, tojást és a fűszereket.

2.Dolgozzuk össze, majd vizes vagy olajos kézzel formázzunk belőle ovális korongokat. Egy serpenyőt melegítsünk fel, locsoljuk meg két evőkanál olajjal, majd közepes lángon oldalanként öt-öt perc alatt süssük aranybarnára őket.

3.Az érett avokádót törjük össze egy villával majd keverjük ki joghurttal,  majonézzel. Sóval, borssal ízesítsük.