Mentás-paradicsomos krumplifőzelék

10298757_10203880954370909_9045971339579585965_n.jpg

A krumplifőzelék már többször átalakult a kezeim alatt, de mindig rájövök arra, hogy soha nem tudom megunni. Hogy kifogy e valaha a benne rejlő lehetőségek tárháza? Magam sem tudom a választ, de egyelőre úgy gondolom, tartogatunk még néhány furcsa megoldást ezen a területen is! Nagy dolgot most sem tettem, csupán csak egy kalsszikus ízkombót hoztam össze egymással ebben a főzelékben is. Semmi cicó!  Menta mostanában amúgy is mindig van itthon, és hát ki tiltja meg, ha pár levélell nem a mojitóban, hanem a főzelékbe keverek belőle. Mindezt gyömbérrel és római köménnyel megtámogatva pedig egy igazán ütős, édenkerti fogás válik belőle. Kígyómarás mentesen! Sok mentával!

Recept 2 főre

1 ek vaj

3 ek olívaolaj

3-4 szál újhagyma, vékonyra karikázva

1 gerezd fokhagyma, reszelve

3 cm gyömbér, reszelve

fél tk őrölt római kömény

1 kg burgonya, kockázva

4 dl alaplé

2 babérlevél

8-10 mentalevél (száron hagyva, kicsit megroppantva)

2 dl paradicsomlé

só, frissen őrölt bors

tálaláshoz friss menta, olívaolaj

A vajat egy lábosban közepes lángon összeolvasztom az olajjal. Rádobom a hagymát, finoman sózom és 2 percig párolom. Ráreszelem a fokhagymát, gyömbért. fűszerezem a köménnyel majd további 10-12 másodpercig pirítom. Mehet bele a burgonya, felönötm az alaplével, és a paradicsomlével, beleteszem a mentát, fél tk sóval megsózom és fedő nélkül 12-14 perc alatt megfőzöm. Ne főzzük teljesen szét, maradjanak egyben a krumplikockák. Szépen besűrűsödik, itt most nem használok keményítőt. Egy merőkanálnyit kiveszek, turmixolom majd visszakeverem az alaphoz. Friss mentával, borssal, olívaolajjal tálalom.

A facebook-on is ott vagyok.