Zelleres-mogyorós krumplifőzelék

Ha valaki szereti a krumplit és a zellert sem veti meg, akkor ez a főzelék neki lett kitalálva. És ha mindezt felturbózzuk mogyoróval, akkor olyan dimenzióba repítjük ezt a kellemás párost, hogy azt már csak pár csepp citromlével tudjuk a tökélyig fokozni. Ha mindezt túlzónak tartjátok, akkor felejtsétek el ezt a pár sort, vagy járjatok utána. Ennyi! :) Én senkit sem akarok győzködni, ahhoz túl rövid ezt az akdályokkal teli élet! :) Puszi

420486844_166105999929447_9042783021232698240_n.jpg

3 ek olaj
1 kisebb hagyma, finomra aprítva
30 dkg tisztított zeller, másfél centisre kockázva
kb. 80 dkg tisztított krumpli, kockázva
2-3 babérlevél
2 dl tejföl
10 dkg sózott mogyoró
2 ek keményítő
1 cikk citrom
só, friss zöldfűszer (petrus, zellerzöld)

A hagymát pirítsuk  meg 4-5 perc alatt az olajon. Forgassuk hozzá a zellert, ezzel is pirítuk 3-4 percet. Öntsük fel 2 dl vízzel és fedő alatt főzzük 3-4 percig. Mehet hozzá a krumpli, öntsük fel annyi vízzel, hogy a krumplikockák még szépen kikanikáljanak. Sózzuk 2 tk vízzel, adjuk hozzá a babérleveleket, forraljuk fel, főzzük 10-12 perc alatt puhára. Egy kicsit maradhat ress. 

Egy bő merőkanálnyit szedjünk ki, pürésítsük össze a mogyoróval, majd öntsük vissza az alaphoz. A tejfölt keverjük ki a keményítővel, majd sűrítsük be vele a főzeléket. Csak melegítsük össze. Citromlével, sóval ízestíük. Pirított mogyoróval, zöldfűszerrel tálaljuk.