Csicseris kókuszos zöldségragu (meg spenót)

Ez is egy amolyan igaz egyserpenyős. Leszámítva a deszkát, kést, fedőt, tányért, kanalat, ilyenek. Na de az tuti, hogy nem lesz tőle tele a mosogató! :) Imádom az ilyen kajákat. És ha még finomak is, akkor kezet csókolok saját magamnak, hogy ismét valami gyorssal, egyszerűvel és pompázatossal örvendeztett meg. Érdemes jóban lenni a kezeinkkel. A konyhában is, ugye! :) Puszi! 

481625975_2021771011676352_8861328644248045833_n.jpg

Hozzávalók:

 3 ek olaj

1 közepes fej hagyma, aprítva

2 tk curry

2-3 gerezd fokhagyma

2 cm friss gyömbér, reszelve

25 dkg répa, fél centisre darabolva

2 dl víz

25 dkg főtt csicseriborsó (konzerv)

20 dkg csiperke, cikkekre vágva9

2 dl sűrű paradicsomlé (passata)

1 dl kókuszkrém (konzerv, nem a híg ital)

4-5 dkg bébispenót

só, chilipehely

Az olajon 4-5 perc alatt pirítsuk meg a hagymát. Finoman sózzuk, locsoljuk meg vízzel, hogy hamarabb puhuljon.

Szórjuk rá a curryt, reszeljük rá a gyömbért és a fokhagymát, keverjük át, forgassuk hozzá a répát, öntsük fel vízzel, majd fedő alatt pároljuk 5-6 percig.

Adjuk hozzá a csicseriborsót és a gombát, sózzuk, fedjük le és pároljuk újabb 6-7 percig. Öntsük hozzá a paradicsomlevet és a kókuszkrémet, ízesítük chilivel, sózzuk. Magas lángon, fedő nélkül forraljuk 6-7 perc alatt krémes állagúra. A végén keverjók bele a spenótot, már ne főzzük. Főtt rizzsel, köless, kuszkusszal vagy ázsiai tésztával tálaljuk.