Csicseris kókuszos zöldségragu (meg spenót)
Ez is egy amolyan igaz egyserpenyős. Leszámítva a deszkát, kést, fedőt, tányért, kanalat, ilyenek. Na de az tuti, hogy nem lesz tőle tele a mosogató! :) Imádom az ilyen kajákat. És ha még finomak is, akkor kezet csókolok saját magamnak, hogy ismét valami gyorssal, egyszerűvel és pompázatossal örvendeztett meg. Érdemes jóban lenni a kezeinkkel. A konyhában is, ugye! :) Puszi!
Hozzávalók:
3 ek olaj
1 közepes fej hagyma, aprítva
2 tk curry
2-3 gerezd fokhagyma
2 cm friss gyömbér, reszelve
25 dkg répa, fél centisre darabolva
2 dl víz
25 dkg főtt csicseriborsó (konzerv)
20 dkg csiperke, cikkekre vágva9
2 dl sűrű paradicsomlé (passata)
1 dl kókuszkrém (konzerv, nem a híg ital)
4-5 dkg bébispenót
só, chilipehely
Az olajon 4-5 perc alatt pirítsuk meg a hagymát. Finoman sózzuk, locsoljuk meg vízzel, hogy hamarabb puhuljon.
Szórjuk rá a curryt, reszeljük rá a gyömbért és a fokhagymát, keverjük át, forgassuk hozzá a répát, öntsük fel vízzel, majd fedő alatt pároljuk 5-6 percig.
Adjuk hozzá a csicseriborsót és a gombát, sózzuk, fedjük le és pároljuk újabb 6-7 percig. Öntsük hozzá a paradicsomlevet és a kókuszkrémet, ízesítük chilivel, sózzuk. Magas lángon, fedő nélkül forraljuk 6-7 perc alatt krémes állagúra. A végén keverjók bele a spenótot, már ne főzzük. Főtt rizzsel, köless, kuszkusszal vagy ázsiai tésztával tálaljuk.