Karalábés zöldborsófőzelék

346125514_268110128918004_224630808343692720_n.jpg

Csak tudnám, hogy mitől lehet ennyire mennyei egy ilyen egyszerű és már-már puritán étel?! Nem is igazán kezdenék neki az analízisnek, csak egyszerűen hagyom eltelni bennem a boldogságot, miközben főzöm, eszem, falom, falatozom, lakomázom, ízlelem és a bimbóimat kényeztetem.  

Hozzávalók:

1 evőkanál vaj

2 evőkanál olaj

1 közepes fej hagyma, finomra aprítva

3 gerezd fokhagyma

30 dkg tisztított karalábé, kockázva

70 dkg zöldborsó (mirelit, hideg vízben kiolavasztva)

2 nagy csokor petrezselyemzöld

4 dl víz

2 dl tejszín

2 csapott evőkanál keményítő

só, bors

2 db csirkecomb, csíkozva

3 ek szójaszósz

1 gerezd fokhagyma, reszelve

A vajat olvasszuk össze az olajjal, borítsuk rá a hagymát. Pároljuk 4-5 percig, reszeljük rá a fokhagymát, keverjük hozzá a karalábét, öntsünk rá fél dl vizet, főzzük 3 percig, majd adjuk hozzá a borsót. 

Öntsük rá a vizet, a forralástól számítva főzzük 6-8 percig. 

A petrezselymet aprítsuk apróra, keverjük össze a tejszínnel és a keményítővel, habarjuk be az alapot. Csak forraljuk össze, már ne forraljuk. 

Sózzuk, borsozzuk. 

A húst pácoljuk 1-2 órán át a szójás, fokhagymás pácban, majd kevés olajon, tűzforró serpenyőben pár perc alatt pirítsuk készre. Szórhatjuk chilipehellyel.