Currys-paradicsomos kelkáposzta főzelék

1901636_10203292510300175_938940263_n.jpg

Chili és Vanília átalakított kelkáposzta főzeléke minden téren alapműnek számít a főzelékekről kialkotott világnézetemet tekintve. Korábban már elkészítettem a saját verziómat, de már akkor is sejtettem, hogy ebben azért van még potenciál. Imádom a kelkáposztát, aminek pár napja hangot is adtam a Nők Lapja Café-n, ahonnan ezt a főzeléket átemeltem ide is, mert annyira megszerettem. Pikáns, savanykás, fűszeres, kelkáposztás. És amikor a dió roppan, na az az igazi nagy bumm. Őszinte leszek, nem tettem semmi mást, csak felturbóztam az aktuális két kedvenc hozzávalómmal és megszórtam némi dióval és friss petrezselyemmel. Ütős lett! Irány a zöldséges! 

 Recept 2 főre

1 fej vöröshagyma finomra aprítva

3 ek olaj

fél tk őrölt kömény

fél tk currypor

2 gerezd fokhagyma 

40 dkg burgonya kockázva

1 dl kockázott paradicsomkonzerv 

40 dkg kelkáposzta a külső, sötétebb leveleit négybe vágom, a többit vékonyra csíkozom

4 dl alaplé

1 ek pirított mogyoró durvára aprítva

friss petrezselyemzöld

Egy fazékban olajat melegítek és rádobom a hagymát, dinsztelem. Finoman sózom, majd ráreszelem a fokhagymát, fűszerezem köménnyel, curryvel. Hozzáöntöm a paradicsomot és az alaplevet, beledobom a külső, négybe aprított káposztaleveleket és felforralom. Beleborítom a krumplit, sózom, majd fedő alatt 10 perc alatt megfőzöm. Egy serpenyőt füstölésig hevítek, ráöntök egy ek olajat és ráteszem a csíkozott káposztát. Rászórok fél kk curryt és folyamatos keverés mellett 4-5 perc alatt "pirosra" pirítom. Csak a végén sózom, hogy ne engedjen levet. Az alapból kimerek egy bő merőkanálnyit a benne főtt levelekkel együtt és pürésítem. Visszaöntöm az alaphoz, elkeverem. Tálaláskor megszórom a pirított káposztával, mogyoróval és a petrezselyemmel. Tipp: pár csepp citromlé még pikánsabbá teszi.

A -on is ott vagyok!