Currys karalábéfőzelék

10153928_10203667164106286_123861057013695853_n(1).jpg

Nem tudom megtagadni curry rajongásomat. Ha tehetném, az összes étel sárgulna és ízülne tőle. Ez van, én már csak így maradok. Egy dolgot utálok csak benne, hogy a benne lévő kurkuma elég agresszív tud lenni és napokra képes megszínezni a kezemet is. Egy kis tapi itt, egy kis tapi ott és konkrétan az egész konyhát megjelöltem, mint egy kutya a maga területét. Persze a legjobb helye a főzelékben van, ami jelen esetben egy egyszerű karalábé, amit ha még izgalmasabbá akarunk tenni, akkor  tejszín helyett kókusztejet használunk. Azt mondanám, hogy ilyenkor a karalábé konkrétan a mennybe megy!

Recept 2 főre

1 ek vaj

3 ek olíva olaj

4 szál tavaszi hagyma, karikázva

1 tk currypor

5 fej karalábé, másfél centisre kockázva

4 dl alaplé, amit a szárából és a héjából főztem negyed óra alatt

1 dl tejszín

1 ek étkezési keménytő

fél lime reszelt héja és leve

só, frissen őrölt bors

friss koriander, chili

A vajat közepes lángon összeolvasztom egy lábosban az olajjal. Rádobom a karikázott újhagymát és folyamatos kevergetés mellett 1-2 percig párolom, finoman sózom. Hozzákeverem a curryt, majd ráborítom a kockázott karalábét és további két percig kevergetem. Felöntöm az alaplével, sózom és fedő alatt 10-12 perc alatt ressre főzöm. A tejszínt kikeverem a keményítővel és két kanál vízzel, majd besűrítem vele a főzeléket. Nem forralom, csak összemelgítem. Belereszelem a fél lime héját a levét pedig belefacsarom. Sózom, borsozom, ha kell. Tálalásnál frissen aprított korianderrel és chilivel szórom meg.

A facebook-on is ott vagyok!