Limeos-chilis lazac, mentás borsópürével

203736141_523780038946165_5370804052032230753_n.jpg

#szponzorálttartalom #reklám #fjoru #kiflihu #frissenfogott

Klasszikus közhellyel élve csak azt tudom mondani, hogy a jó ételek alapja a jó alapanyag lehet. Ebben a melegben az sem utolsó szempont, hogy az étel gyorsan és könnyen elkészíthető legyen. Ez a recept pofonegyszerű, alig kell hozzá pár hozzávaló és nem is kell a fél napot a tűzhely mellett töltened. Jómagam elég kényelmes típus vagyok, így ha nem muszáj nem merészkedem ki az utcára ebben a hőségben. Viszont a hozzávalók nem jönnek maguktól a konyhába, így a magamfajta típusnak a kifli.hu az egyik legjobb megoldás lehet. Mivel a Fjoru minőségi firss halai és halkészítményei már Magyarországon is elérhetőek, ezért a jó alapanyag beszerzése is pofonegyszerű, gyors és biztonségos lett. 

Hozzávalók:

A püréhez:

3 dkg vaj

3 evőkanál étolaj

egy közepes fej vöröshagyma, finomra aprítva

2 gerezd fokhagyma

70 dkg zöldborsó, itt mirelit

2 dl tejszín

10-12 friss mentalevél

só, frissen őrölt bors

A hallhoz:

4x15 dkg lazacfilé

só, frissen őrölt bors, chilipehely

2 evőkanál étolaj

1.Olvasszuk össze a vajat az olajjal. Borítsuk rá a hagymát és pároljuk öt-hat percig. Reszeljük rá a fokhagymát, kevergessük további fél percig. Forgassuk hozzá a borsót, sózzuk, borsozzuk, öntsünk alá négy deci vizet.

2.Fedjük le, pároljuk négy-öt percig. Öntsük hozzá a tejszínt, adjuk hozzá a menta leveleket, majd az egészet pürésítsük össze. Ha túl sűrű, adjunk hozzá némi folyadékot. Sóval, borssal ízesítsük, ha kell.

3.Lazacot sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg chilipehellyel vagy chiliporral. Egy tapadásmentes serpenyőben közepes lángon hevítsünk olajat, majd tegyük bele a lazac szeleteket.

4.Fedjük le, várjuk meg, amíg a hús szépen kivilágosodik, majd fordítsuk meg és már fedő nélkül süssük tovább. Az egész sütés kb. 7-8 percig tart, a hal méretétől függően. Csepegtessünk rá lime levet, reszeljünk rá lime héjat, borsópürével tálaljuk.