Karfiolos-currys répafőzelék

01fcc007-06f6-497e-a96c-d101d84682ff.jpeg

 

Ha nagy szavakat akarnék használni, akkor azt írnám, hogy ebben a főzelékben minden benne van, ami ez a nyár volt. Nem fejteném ki, maradjon ez most ennyire szimplán, ennyire pőrén, sallangmentesen!:-) Amúgy tök jó ez a nyár!:-) 

 

Hozzávalók:
2 ek olaj
2 dkg vaj
1 fej hagyma aprítva
2-3 gerezd fokhagyma
csapott tk kurkuma
2 tk csapott currypor
chilipehely
40 dkg répa karikázva
40 dkg karfiol diónyi rózsákra szedve
5 dl víz
1 dl tejszín
10 dkg tejszínes sajtkrém
3 csapott ek keményítő
1 csokor petrus aprítva
Pár csepp citrus
Magok, só, bors

Az olaj-vaj olvasztott keverékén pároljuk a hagymát 4-5 percig, sózzuk. Reszeljük rá a fokhagymát, kurkuma, curry, chili, kevergessük fél percig, forgassuk hozzá a répát. 4-5 perc után mehet hozzá a karfiol, ezzel alaposan átforgatjuk, mehet rá a víz, fél tk só. Felforraljuk, közepes lángra vesszük és enyhén forralva, lefedve 6-8 perc alatt megfőzzük. Keményítő kikeverjük a tejszínnel és 3-4 ek lével, besűrítjük. Tűzről lehúz, sajtkrém és petrus belekever. Só, citromlé. Tálalni magokkal, petrussal, ilyenek