Zabpelyhes spenótfőzelék

Nu! Babáim! Irány a kisbolt, ki a fagyóból a krémes parajpürét ami szobahőmérsékleten 1-2 óra alatt kiolvad. Azért nem írok mikrót, mert nekem nincsen és fogalmam sincs, hogy ott milyen program, milyen Watt és milyen fokozat kell.

Szóval aki enne egy jót, ne habozzon. Estére akár kanalazhatja is ezt az istenien krémes, élénk zöld színű mesterművet, itt most magokkal,  hagymamaggal pirított tofuval és csirkével. Ábel a kollégám, aki amúgy utálja a főzeléket! Ja! Már nem! :) 

387538140_1434246527133075_657287675601854083_n.jpg

Hozzávalók:

3 ek étolaj

3-4 gerezd fokhagyma

10-12 dkg finomszemű zabpehely

45 dkg krémes, mirelit parajpüré kiolvasztva (én az Aldist használom)

1 tk szárított majoránna

2-3 késhegyni őrölt bors (nincs olyan, hogy túl sok)

4 dl tej

1 dl tejszín

2 db tojás

só, bors, őrölt szerecsenió 

Az olajat közepes lángon hevítsd fel. Reszeld vagy préseld rá a fokhagymát, kevergesd fél percig majd add hozzá a zabpelyhet. Ezt is pirítsd 2 percig, folyamatosan kevergetve. Előre is megpiríthatod száraz serpenyőben, sütőben.

Mehet hozzá a kiolvadt parajpüré és a tej, só, bors, majoránna. Keverd el, főzd 4-5 percig. Verd fel a tojásokat, add hozzá a tejszínt, elegyítsd krémesre, majd vékony sugárban csorgatva add a főzelékhez. Főzd további 2-3 percig, kozben kevergesd. Sózd, borsozd, ízesítsd frissen reszelt szerecsendióval. Csak ésszel, mert elég agresszív az íze. Hagyjuk kicsit állni. Ha túl sürű, adjunk hozzá tejszínt vagy extra tejet. 

Én sült csirkemellel, magokkal szórva,  chilipehellyel és hagymamaggal pirított tofuval ettem. 

P.s.: A tojásos tejszínes sűrtés úgymond legírozás! :)