Karfiolos currys krumpli, édesen
Nokérem! A maradékmentés magasiskolája ez a főzelék. Akartam bele csicserit is keverni, de az sajnos nem volt a szekrényben! Rosszul emlékeztem. A zöldségek egy fotózás maradékai, kókusztejet pedig minden szekrénybe elrejtek egyet. Fém dobozost. Nem azokat a kamu híg leveket. Amúgy van benne egy maréknyi vöröslencse is, de annyira kicsi a markom, hogy inkább azt mondanám, hogy nincs is. :-) Tessék csak megfőzni! Persze a hozzávalókat nektek meg kell venni!:/)
Hozzávalók:
3 ek olaj
1 kisebb hagyma, finomra aprítva
2 gerezd fokhagyma
fél tk curry
chilipehely
30 dkg karfiol, diónyi rózsákra vágva
30 dkg tisztított édesburi, 2 centisre darabolva
5 dl víz
2 dl sűrű kókusztej (konzerv)
2 ek rizsliszt
só, pirított mag, zöldfűszer
pár csepp lime
Az olajon pirítsuk meg a hagymát. Kb. 5 perc közepes lángon. Finoman sózzuk, locsoljuk egy-egy kanál vízzel, hogy gyorsabban puhuljon. Reszeljük rá a fokhagymát, curryvel, chilivel szórjuk. Keverjük el, forgassuk hozzá a karfiolt és a krumplit. Öntsük rá a vizet, forraljuk fel, fedő alatt 10-12 perc alatt főzzük készre. Ne főzzük túl. A kókusztejet keverjük csomómentesre a liszttel és 3 ek főzőlével majd sűrítsük be a főzit. 1 percig még főzzük. Só, lime, magok, fűszer. Ennyi!