Karfiolos currys krumpli, édesen

Nokérem! A maradékmentés magasiskolája ez a főzelék. Akartam bele csicserit is keverni, de az sajnos nem volt a szekrényben! Rosszul emlékeztem. A zöldségek egy fotózás maradékai, kókusztejet pedig minden szekrénybe elrejtek egyet. Fém dobozost. Nem azokat a kamu híg leveket. Amúgy van benne egy maréknyi vöröslencse is, de annyira kicsi a markom, hogy inkább azt mondanám, hogy nincs is. :-) Tessék csak megfőzni! Persze a hozzávalókat nektek meg kell venni!:/) 

f8d53595-ac2a-4fe0-b847-9afa3983fe8d.jpeg

Hozzávalók:

3 ek olaj

1 kisebb hagyma, finomra aprítva

2 gerezd fokhagyma

fél tk curry

chilipehely

30 dkg karfiol, diónyi rózsákra vágva

30 dkg tisztított édesburi, 2 centisre darabolva

5 dl víz

2 dl sűrű kókusztej (konzerv)

2 ek rizsliszt

só, pirított mag, zöldfűszer

pár csepp lime

 

Az olajon pirítsuk meg a hagymát. Kb. 5 perc közepes lángon. Finoman sózzuk, locsoljuk egy-egy kanál vízzel, hogy gyorsabban puhuljon. Reszeljük rá a fokhagymát, curryvel, chilivel szórjuk. Keverjük el, forgassuk hozzá a karfiolt és a krumplit. Öntsük rá a vizet, forraljuk fel, fedő alatt 10-12 perc alatt főzzük készre. Ne főzzük túl. A kókusztejet keverjük csomómentesre a liszttel és 3 ek főzőlével majd sűrítsük be a főzit. 1 percig még főzzük. Só, lime, magok, fűszer. Ennyi!