Spenótos hummusz
Tegnap volt a nemzetközi hummasz nap. Én ezzel a spenótos verzióval rukkoltam elő, igaz, egy nappal később. Ettől függetlenül azt kell mondjam, hogy ez semmit se vesz el abból az élvezetből, amit azokban a pillanatokban érzek, amikor eszem. Sőt! Elég laktató étel, így a citrommal érdemes kicsit bátrabban bánni. Vagy csak visszafogottan falatozni. Nos, nekem ez utóbbi nem jött össze!
250 g főtt csicseriborsó, lecsepegtetve
1 kis gerezd fokhagyma
2 ek tahini (szezámpaszta)
negyed citrom leve
fél tk őrölt rómaikömény
10 dkg friss spenótlevél, megmosva, leszárazva
2-3 ek olívaolaj
tálaláshoz kesudió vagy bármilyen mag és valamilyen kenyérféle
1. Egy serpenyőt felforrósítok és a spenótot egy kanál vízzel beleteszem. Többször átforgatom, 1-2 percig párolom. Kihűtöm majd alaposan kinyomkodom.
2. Az összes hozzávalót egy magas falú mérőedénybe teszem és alaposan összepürésítem. Sóval ízesítem.
3. Tálaláskor egy tálkába teszem, megszórom kesudióval és meglocsolom olívaolajjal.
A facebook-on is ott vagyok.