Spenótos-lencsés sültzöldség saláta

53167526_250316919177049_2834008696814567424_n.jpg

Ha el akarom magammal hitetni, hogy előrelátó vagyok, akkor összeaprítok egy nagy adag zöldséget és megsütöm. Ennek nagy részét azonnal, szinte forrón megeszem, mert nincs az az akaraterő, ami ennek ellen tudna állni. Egy másik részét felhasználom aznap, -mondjuk egy főzelék tetejére teszem feltét gyanánt-, a maradék részt pedig elteszem másnapra, amiből -ha nem járok rá napközben-  egy újabb csodás étel varázsolható. Ember tervez ugye, a többi pedig csak remény egy salátán! :) 

25 dkg főtt lencse (most konzerv)

1 kisebb zellergumó, 2 centisre kockázva

2 szál nagyobb sárgarépa, 2 centisre kockázva

20 dkg édeskrumpli, 2 centisre kockázva

20 dkg édeskömény gumú, 2 centisre szeletelve

20 dkg krumpli, 2 centisre kockázva

4 ek étolaj

fél tk curry

fél tk fűszerpeprika (füstölt az igazi)

fél tk só

10 dkg fetasajt

5 dkg friss bébispenót

2 csokor friss petrezselyemzöld

fél lime leve

 

A sütőt előmelegítem 220 fokra, légkeverés. A zöldségeket egy nagyobb keverőtálba teszem. Az olajat egy kisebb tálkában elkeverem a curryvel, sóval, paprikával majd a zöldségre öntöm. Alaposan összerázom, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire borítom. Ne fedjék egymást. kb. 25 perc alatt készre sütöm. Félidőben egyszer átforgatom. Hagyom langyosra hűlni, majd egy nagyobb keverőtálban összeforgatom a lencsével, sajttal, petrezselyemmel, spenóttal. Lime levével, borssal ízesítem. Pirított magokkal extrázható.