Káposztaropogós
Ez az étel egy japán utcai kaja lebutíott verziója. Maradt ugyan egy kis hiányérzetem az eredetihez képest, de így is megállapítottam, hogy némi káposztából és ízesítőből milyen klassz kaját lehet összebarkácsolni alig 30 perc alatt. Az igazi étel tartalmaz yam gyökeret, dashi szószt, dashi pelyhet és hozzá japán majonézt fogyasztanak. Nos, nekem ezen alkatrészek éppen nem voltak kéznél, de nélkülük is sikerült maradandó élményhez juttatnom magam. YUMM!
15 dkg liszt
1,5 dl víz
1 ek halszósz
1 ek szójaszósz
1 ek worcestershire szósz
1 tk chiliszósz
2 tojás
kb. 40 dkg fejeskáposzta, apróra kockázva
4 szál újhagyma, vékonyra karikázva
só, étolaj a sütéshez
majonéz, friss koriander vagy petrezselyem a tálaláshoz
Egy nagy keverőtálban keverjük össze a lisztet a vízzel, tojással, halszósszal, szójaszósszal, chilivel és worcestershire szósszal. Keverjük hozzá a káposztát és a hagymát, sózzuk, alaposan forgassuk össze. Egy tapadásmentes serpenyőt hevítsünk fel, locsoljunk rá 2-3 ek étolajat. Halmozzuk rá a massza negyedét (vagy formázzunk kis palacsintákat), lapogassuk el és közepes lángon süssük oldalankánt 5-6 percig. Közben óvatosan nyomkodjuk meg, hogy jó ropogósra süljön. Olyan, mintha tócsnit sütnénk. Locsoljuk meg majonézzel, szórjuk meg friss fűszerrel.