Paradicsomos csicseris répa

Ez amolyan főzelék is meg nem is! Főzelék, mert én annak nevezem és nem is, mert igazából nincs benne semmilyen sűrítő anyaga, pusztán csak annyi, hogy visszaforraltam és szépen besűrűsödött. Ennyi! Ennél egyszerűbb és biztonságosabb főzést most nem is igen tudnék ellépzelni. Tessék szépen kipróbálni! :) Puszi. 

462566813_9122396357772696_3415359288024825418_n.jpg

Hozzávalók:

3 ek olaj

egy közepes fej hagyma, finomra aprítva

2 gerezd fokhagyma

fél tk curry

fél tk őrölt ómai kömény

chilipehely

1 kg tisztított répa, fél centisre karikázva

4 dl víz

40 dkg főtt, konzerv csicseriborsó a levével együtt (kb. 2 ek)

2 dl sűrű paradicsom passata

só, frissen őrölt bors

pirított mag, zöldfűszer

A hagymát pirítsuk 4-5 pecig közepes lángon az olajon. Szórjuk rá a fűszereket, reszeljük rá a fokhagymát, kevergessük fél percig, majd forgassuk hozzá a répát. Ezzel is kevergessük 1-2 percig, majd öntsük rá a vizet. Fedjük le, főzzük kb. 20 percig közepes lángon. Öntsük hozzá a csicserit a levével együtt, adjuk hozzá a passatat is, majd főzzük 10-15 perc alatt nagyobb lángon krémesre. Sózzuk, borsozzuk. Pirított magokkal, zöldfűszerrel tálaljuk.