Sörbundás fehér spárga

188034658_505217634014606_7682737231545480561_n.jpg

Ha valaki megkérdezné, hogy a zöld vagy a fehér spárgát szeretem e jobban, akkor nem sokat hezitálnék a válszon. Egyértelmű, hogy nálam a zöld a befutó. Kevésbé macerás, pik-pak elkészíthető és nekem az íze is maradandóbb és kedvesebb. Ez a recept az egyik kivétel. Ebből bármikor, bármennyit. Egy szavazat a fehérnek. 

Hozzávalók:

2 csomag fehér spárga

15 dkg liszt

15 dkg (plusz 15 dkg a forgatáshoz) étkezési keményítő

3 dl jéghideg világos sör

1 egész tojás

1 teáskanál sütőpor

só, frissen őrölt bors

3 dl tejföl

1 csokor snidling, finomra aprítva

egy gerezd fokhagyma

olaj a sütéshez

1.A spárgák fás végét vágjuk le, zöldséghámozóval vékonyan hámozzuk meg a sípokat.

2.A sörbunda elkészítéséhez egy keverőtálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd öntsük hozzá a jéghideg sört és keverjük össze a tojással együtt.

3.Forrósítsunk olajat a sütéshez. A sípokat forgassuk meg keményítőben, majd mártsuk bele a masszába. Óvatos, de határozott mozdulattal tegyük bele a forró olajba. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl forró, mert a bunda megég, a spárga belül nyers marad.

4.Pár perc alatt süssük ropogósra. Szedjük konyhai papírtörlőre, snidlinggel és reszelt fokhagymával elkevert tejföllel kínáljuk.