Sörbundás fehér spárga
Ha valaki megkérdezné, hogy a zöld vagy a fehér spárgát szeretem e jobban, akkor nem sokat hezitálnék a válszon. Egyértelmű, hogy nálam a zöld a befutó. Kevésbé macerás, pik-pak elkészíthető és nekem az íze is maradandóbb és kedvesebb. Ez a recept az egyik kivétel. Ebből bármikor, bármennyit. Egy szavazat a fehérnek.
Hozzávalók:
2 csomag fehér spárga
15 dkg liszt
15 dkg (plusz 15 dkg a forgatáshoz) étkezési keményítő
3 dl jéghideg világos sör
1 egész tojás
1 teáskanál sütőpor
só, frissen őrölt bors
3 dl tejföl
1 csokor snidling, finomra aprítva
egy gerezd fokhagyma
olaj a sütéshez
1.A spárgák fás végét vágjuk le, zöldséghámozóval vékonyan hámozzuk meg a sípokat.
2.A sörbunda elkészítéséhez egy keverőtálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd öntsük hozzá a jéghideg sört és keverjük össze a tojással együtt.
3.Forrósítsunk olajat a sütéshez. A sípokat forgassuk meg keményítőben, majd mártsuk bele a masszába. Óvatos, de határozott mozdulattal tegyük bele a forró olajba. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl forró, mert a bunda megég, a spárga belül nyers marad.
4.Pár perc alatt süssük ropogósra. Szedjük konyhai papírtörlőre, snidlinggel és reszelt fokhagymával elkevert tejföllel kínáljuk.