Brokkoli ropogós
Semmi extra, csak egy kis zöldséges falatka azoknak, akik "ennének" valamit a Föld érdekében. Amúgy finom is, nem csak tudatos és vagány húspótló étel.
Hozzávalók:
A ropogóshoz
kb. egy kg brokkoli -két fej
két evőkanál zsemlemorzsa
három evőkanál liszt
két evőkanál szeletelt mandula
egy nagy csokor friss petrezselyemzöld, finomra aprítva
egy kisebb tojás
só, frissen őrölt bors, késhegynyi őrölt szerecsendió
olaj a sütéshez
1.A brokkolit szedjük rózsáira, daraboljuk két-három centis darabokra, majd késes konyhai aprítóval zúzzuk össze. Nem kell pépesre aprítani, maradhat egy kicsit darabos. Borítsuk keverőtálba, majd adjuk hozzá a zsemlemorzsát, lisztet, szeletelt mandulát, tojást és a fűszereket.
2.Dolgozzuk össze, majd vizes vagy olajos kézzel formázzunk belőle ovális korongokat. Egy serpenyőt melegítsünk fel, locsoljuk meg két evőkanál olajjal, majd közepes lángon oldalanként öt-öt perc alatt süssük aranybarnára őket.
3.Az érett avokádót törjük össze egy villával majd keverjük ki joghurttal, majonézzel. Sóval, borssal ízesítsük.