Currys, borsós, spenótos karalábéfőzelék

fozi.jpg

Ez a főzelék pont annyira egyszerű és elronthatatlan, mint egy fakocka egy üres szobában. Szóval bátran, nem okoz csalódást. Ha mégis, akkor sorry! :) 

Hozzávalók:

2 ek vaj

2 szál újhagyma, centisre karikázva zöldjével együtt

1 gerezd fokhagyma

1 tk currypor

2 késhegynyi kurkuma

2 fej karalábé, másfél centire kockázva

4 dl víz/gyors alaplé a szárakból, levelekből, hájéból

30 dkg mirelit zöldborsó (hideg vízben kiolvasztva)

2 dl tejszín vagy kókusztej

2 csapott evőkanál keményítő

1 marék spenót (bébi)

1 cikk citrom

só, friss petrezselyem

 

A vajat közepes lángon olvasszuk fel, mehet rá a hagyma és a karalábé. Sózzuk, pároljuk 2-3 percig. Szórjuk rá a fűszereket, reszeljük rá a fokhagymát, kevergessük fél percig, majd öntsük fel a folyadékkal. Forraljuk fel, majd fedő alatt főzzük 6-8 percig. A karalábé maradjon ress. Persze, aki úgy szereti nyugodtan főzze rommá. 

Borítsuk rá a borsót, főzzük pár percet, majd a keményítőt keverjük ki a tejszínnel vagy kókusztejjel, sűrítsük be vele a főzeléket. Ne forraljuk, csak melegítsük össze. 

Keverjük bele a spenótot, sózzuk, ízesítsük citromlével. Tálaláskor szórjuk meg petrussal, együk a számunkra kedves feltéttel. Ennyi!