Currys, borsós, spenótos karalábéfőzelék
Ez a főzelék pont annyira egyszerű és elronthatatlan, mint egy fakocka egy üres szobában. Szóval bátran, nem okoz csalódást. Ha mégis, akkor sorry! :)
Hozzávalók:
2 ek vaj
2 szál újhagyma, centisre karikázva zöldjével együtt
1 gerezd fokhagyma
1 tk currypor
2 késhegynyi kurkuma
2 fej karalábé, másfél centire kockázva
4 dl víz/gyors alaplé a szárakból, levelekből, hájéból
30 dkg mirelit zöldborsó (hideg vízben kiolvasztva)
2 dl tejszín vagy kókusztej
2 csapott evőkanál keményítő
1 marék spenót (bébi)
1 cikk citrom
só, friss petrezselyem
A vajat közepes lángon olvasszuk fel, mehet rá a hagyma és a karalábé. Sózzuk, pároljuk 2-3 percig. Szórjuk rá a fűszereket, reszeljük rá a fokhagymát, kevergessük fél percig, majd öntsük fel a folyadékkal. Forraljuk fel, majd fedő alatt főzzük 6-8 percig. A karalábé maradjon ress. Persze, aki úgy szereti nyugodtan főzze rommá.
Borítsuk rá a borsót, főzzük pár percet, majd a keményítőt keverjük ki a tejszínnel vagy kókusztejjel, sűrítsük be vele a főzeléket. Ne forraljuk, csak melegítsük össze.
Keverjük bele a spenótot, sózzuk, ízesítsük citromlével. Tálaláskor szórjuk meg petrussal, együk a számunkra kedves feltéttel. Ennyi!