SzatmáriFeri

2013.sze.10.
Írta: szatmariferi 3 komment

Kelbimbó főzelék sült paradicsommal

Sokan nem szeretik. Sőt! Nagyon sokan nem szeretik a kelbimbót. Talán pont annyian nem igazán rajonganak érte, mint amennyien a kelkáposztáért sem. Ez persze nem végzetes tragédia, de ennél azért többre hivatottak. Ezt a változatot csak úgy tudnám überelni, ha a kelbimbókat…

Tovább

Gyömbéres-mentás zöldborsófőzelék

A mentás borsófőzelék már nem számít annyira különleges fogásnak, mint ezelőtt néhány évvel. Apró lépésekkel ugyan, de elkezdtünk haladni azon az úton, ami makacs, hibásan berögződött sztereotípiákkal van kikövezve. Nem állítom, hogy tokostól kell a házba rontani és…

Tovább

Currys-kókuszos burgonyafőzelék

Ezt a főzeléket reggel, délben, este és nagyjából bármikor meg tudnám enni. Sokszor beleeszem magam abba a hibába, hogy az éppen aktuális kedvencet akár kétnaponta is elkészítem, majd hosszú időre lapátra teszem és már-már megfeledkezem róla. Ebben az esetben én még nem tartok itt, de a…

Tovább

Gyömbéres-körtés piskóta vaníliás sajtkrémmel.

Életem legjobb piskótáját egyetemista koromba sikerült összehoznom. Emlékszem, hétvége volt, az albérletben nyűglődtünk és édességet akartunk enni. Késő is volt, lusták is voltunk így csak egy lehetőség maradt, ha készítünk valamit. Akkoriban nem az volt a legfontosabb, hogy…

Tovább

Citromos, pirított kelkáposzta sült paradicsommal. És pisztránggal.

Ha az ember nem akar olajszagot a lakásában, három dolgot tehet. Elmegy étterembe, megsütteti anyuval vagy teljesen lemond azokról az ételekről, melyek ezzel a mellékhatással járnak. A rántott hús, a serpenyőben sült hal, a palacsinta és a steak nálam mind tiltólistán…

Tovább
süti beállítások módosítása
Mobil