Kukoricás-paradicsomos cukkinifőzelék
Hidegen vagy melegen? Ez a kérdés most senkinek se okozzom dilemmát. Ehetjük ezt így is, úgy is. Csupa szezonális hozzávaló, csupa fazékba zárt frissesség. Nincs sok fűszer, nincs sok idő! Közhely ugyan, de ez a főzelék tényleg annyira egyszerű, mint amilyen nagyszerű. Kedvcsinálónak itt egy videó is hozzá, ami azt is bizonyítja, hogy egy főzeléket bárhol-bármikor elkészíthetünk, ha éppen olyan kedvünk szottyanna. Ne hagyják ki! Ez a nyár egyik legjobb főzeléke lett!
Recept 2 főre
3 ek olaj
4 szál, ujjnyi vastag újhagyma, vékonyra karikázva
1-2 gerezd fokhagyma
fél tk rómaikömény
1 kg cukkini, karikázva
3 dl paradicsomlé
2 dl alaplé
2 kukoricacső lenyesett szemei
1 csokor kapor, szára vékonyra karikázva, levelei aprítva
só, frissen őrölt bors
Az olajat egy 2-3 literes lábosban, közepes lángon felmelegítek. Rászórom a hagymát, finoman sózom és 2-3 perc alatt, folyamatosan kevergetve pirítom. Ráreszelem a fokhagymát, megszórom a köménnyel és további pár másodpercig kevergetem majd hozzákeverem a cukkini felét. Felöntöm a paradicsomlével és az alaplével, megszórom a felkarikázott kapor szárral és lefedve 8-9 percig főzöm. Félidőben a kukoricát is beleforgatom. Sóval, frissen őrölt borssal ízestem. Egy vastagfalú serpenyőt felforrósítok és pár csepp olajon pár perc alatt megpírítom a maradék cukkiniraikákat. Tálaláskor összeforgatom a paradicsomos alappal és a kaporral.
A facebook-on is ott vagyok!