SzatmáriFeri

2013.sze.01.
Írta: szatmariferi Szólj hozzá!

Fűszeres ketchup. Gombot a kabáthoz.

Nagyon nehéz fába vágja az a fejét, aki új és maradandó étellel szeretne előrukkolni. Nem lehetetlen küldetés, de ha igazán újat szeretnénk, az tényleg nem lesz túl könnyű feladat. Két évvel ezelőtt az akkori munkatársaimmal mertünk nagyon álmodni és kitaláltunk egy…

Tovább

Citromos, pirított kelkáposzta sült paradicsommal. És pisztránggal.

Ha az ember nem akar olajszagot a lakásában, három dolgot tehet. Elmegy étterembe, megsütteti anyuval vagy teljesen lemond azokról az ételekről, melyek ezzel a mellékhatással járnak. A rántott hús, a serpenyőben sült hal, a palacsinta és a steak nálam mind tiltólistán…

Tovább

Szilvás lepény! A harmadik generáció

Nem nosztalgia és nem is szentimentális csöpögés, de áldom az eget, hogy olyan mamát és anyut adott, akik mesterei voltak konyhájuknak. Nem vitás, hogy szoros kötődésem a lábosokhoz, serpenyőkhöz és a rettenetes olajszaghoz miattuk alakult ki. Akkoriban, amikor a zöld palacsintám…

Tovább
süti beállítások módosítása