Savanyúkáposztás kölesfasírt

165782412_439172523982206_7528425655667395917_n.jpg

Ha az ember fia valami nagyon egészségesre, ám laktató fogásra is vágyik, hát tessék....Itt egy remek alternatíva. Köles, répa, savanyúkáposzta. Semmi komoly meló, mire az ember észbe kap, máris a serpenyőben pirítja az egészségtől duzzadó korongokat. Big Like. Puszik. #szatmáriferi #ferkóvalazélet #vegamennyország #primakonyha Fotó: Rácz Tamás

Hozzávalók:

30 dkg köles

három evőkanál étolaj

egy közepes fej vöröshagyma, finomra aprítva

egy nagyobb répa, nagylyukú reszelőn lereszelve

egy gerezd fokhagyma

negyed teáskanál őrölt kömény

15 dkg savanyúkáposzta, apróra aprítva

két csokor friss petrezselyemzöld, finomra aprítva

egy evőkanál liszt

öt evőkanál víz

só, frissen őrölt bors

fél citrom reszelt héja

olaj a sütéshez

1.A kölest tizennégy-tizenöt perc alatt főzzük puhára kétszeres mennyiségű sós vízben. Nem fog peregni, inkább ragacsos lesz. Hagyjuk kihűlni.

2. Egy serpenyőben hevítsünk olajat, borítsuk rá a hagymát, finoman sózzuk és négy-öt perc alatt pirítsuk meg. Reszeljük rá a fokhagymát, fűszerezzük negyed teáskanál őrölt köménnyel, kevergessük fél percig, majd forgassuk hozzá a répát is. Locsoljuk meg egy evőkanál étolajjal és pirítsuk további három-négy percig. Sózzuk, borsozzuk, majd serpenyőt húzzuk le a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni.

3. A kihűlt kölest, fűszeres répás-hagymát és a fasírt többi hozzávalóját is borítsuk egy keverőtálba, dolgozzuk össze majd egy órára tegyük hűtőbe, hogy jól összeálljon.

4. Vizes kézzel formázzunk hat-hét centi átmérőjű és másfél-két centi vastag pogácsákat. Egy serpenyőben közepes lángon hevítsünk két-három evőkanál olajat, majd oldalanként két-három perc alatt süssük készre a korongokat.

Snidlinges tejföllel tálaljuk.