SzatmáriFeri

2019.már.18.
Írta: szatmariferi 1 komment

Ajváros gombaragu kölespogácsával

54396459_379720642850725_7386524969439592448_n.jpg

Lehetett volna sima gombapörkölt is, nokedlival vagy tésztával. Lehetett volna. Sokat gondolkodtam rajta. Aztán úgy alakult, hogy vettem kölest, mert akkor már tudtam, hogy köleses körettel szeretnék enni valami szaftos, csúszós gombás ételt. No, kérem! Ez lett belőle. Az instámon csak annyit írtam róla, hogy szerintem ez pogácsa lett a köles mennybemenetele! 

A pogácsához:

20 dkg köles

3 ek étolaj

5-7 cm póréhagyma, aprítva

1 gerezd fokhagyma

1 közepes répa, nagylyukú reszelőn reszelve

5 dkg bébispenót

2-3 ek száraz fehérbor

10 dkg reszelt füstölt sajt

só, frissen őrölt bors

A raguhoz:

50 dkg csiperke, nagyobb cikkekre vágva

4 ek étolaj

10 cm póréhagyma, aprítva

1 gerezd fokhagyma

2 ek ajvár

1 tk currypor

2 dl tejszín

2 dl víz

25 dkg főtt csicseriborsó

só, frissen őrölt bors

friss petrezselyemzöld, friss chili

Felteszünk forrni 5 dl vizet, sózzuk negyed tk sóval. Beleszórjuk a kölest, közepes lángon 14-16 percig főzzük. Egyszer-egyzser átkeverjük, ne égjen le.Hagyjuk, hogy az összes vizet magába szívja, legyen kicsit krémes. Hagyjuk langyosra hűlni. Egy serpenyőben 3 ek étolajat hevítünk, ráborítjuk a hagymát, finoman sózzuk, 4-5 percig pirítjuk. Ráreszelejük a fokhagymát, további fél percig kevergetjük. Hozzáforgatjuk a répát és a spenótot, aláöntünk 2-3 ek vizet, bort és 3-4 percig pároljuk a zödségekkel. Langyosra hűtjük. Egy nagy tálban összekeverjük a kölest a párolt zöldséggekkel és a sajttal, sózzuk, borsozzuk. Vizes kézzel 6-7 centi átmérőjű, másfél centi magas korongokat formálunk, majd közepesen forró serpenyőben kevés olajon mindkét oldalán 4-4 perc alatt ropogósra sütjük. Mivel minden főtt/párolt a hozzávalók között, éppen csak kérgesre kell sütnünk a külsejüket. 

A raguhoz egy nagyobb serpenyőben 2 ek olajat hevítek és 2-3 részletben megpirítom benne a gombát. Nem sózom, csak borsozom. Minden körben újra olajozom a serpenyőt. Ez kihagyható, de sokkal finomabb lesz az étel, ha pirított gombával dolgozunk. A pirult gombát tányérra borítjuk. Ha végeztünk vele, 3 ek olajat hevítünk, ráborítjuk a hagymát, finoman sózzuk és 4-5 percig pirítjuk. Ráreszeljük a fokhagymát, további fél percig pirítjuk, majd curryvel fűszerezzük. Hozzákeverjük az ajvárt, picit lepirítjuk majd felöntjük a vízzel és a tejszínnel. Beleborítjuk a csicseriborsót és 1-2 percig forraljuk. Sózzuk, ha kell, borsozzuk. Beleforgatjuk a gombát (a levét is) és éppen csak összemelegítjük. Petrezselyemmel, chilivel, kölespogácsával tálaljuk. 

 

 

 

Sültkarfiol paprikás, zöldséges tarhonyával

53822748_259671774914011_4416227373955940352_n.jpg

Szerettem volna valami magyaros dolgot enni. Sok tervem nem volt, annyit tudtam, hogy tarhonyát biztosan szeretnék főzni. De itt véget is ért a kreativitásom. Este munka után még gyorsan befutottam a boltba és kapkodva bedobáltam pár zöldséget a maradékból, amit a polcon találtam. Landolt egy karfiol is. Köszi annak, aki nem vitte el az utolsót és meghagyta. Ha már magyaros vonal, valam pörkölt, valami jó kis tarhonya. Így született meg ez a feriféle nemzeti vega étek, amolyan bármi más is lehetett volna verzióban! :) 

50 dkg karfiol, diónyi rózsákra szedve

1 dl étolaj

1 tk pirospaprika

chilipor ízlés szerint

fél tk só

A tarhonyához:

4 ek étolaj

20 dkg házi tarhonya (nem a gépi)

4 dl forró víz

fél fej vöröshagyma

negyed tk só

3-4 szál újhagyma, karikázva

2 csokor petrezselyemzöld, aprítva

uborka, nyers cukkini, zöld kaliforniai paprika kockázva 

3 ek olíva olaj

negyed citrom leve

A paprikáshoz:

4 ek étolaj

10 cm póréhagyma, hosszában felezve, fél centisre szeletelve (lehet egy nagy vöröshagyma is)

negyed tk pirospaprika

negyed tk római kömény

1 gerezd fokhagyma

2 dl paradicsomlé (passata)

4 ek tejföl

Kezdjük a karfiollal. A sütőt melegtsük elő 220 fokra, légkeveréssel. Egy nagy keverőtálban keverjük össze az olajat, paprikát, chilit és a sót. Forgassuk hozzá a karfiolt, alaposan keverjük át, majd borítsuk sütőpapírral bélelt tepsire. A rózsákat fordítsuk vágási felületükkel lefelé. Süssük 30-35 percig. Szépen piruljon, barnuljon meg. Közben elkezdjük a tarhonyát. Egy lábosban olajat hevítünk, rászórjuk a tarhonyát és 5-6 perc alatt, folyamatosan kevergetve barnára pirítjuk. Felöntjük forró vízzel, sózzuk, hagymát dobunk mellé, majd lefedve, kis lángon megvárjuk amíg teljesen magába nem szívja az összes vizet. Kb. 30 perc. Ha ez megtörtént, elzárjuk a tüzet és hagyjuk lefedve állni további 20 percig. Ha elkészült, hűtsük langyosra, forgassuk hozzá a zöldségeket, olívaolajjal, citromlével, sóval ízesítsük. Amíg készül a tarhonya, elkészítjük a paprikás alapot. Egy nagyobb edényben olajat hevítünk. Meglocsoljuk olajjal, ráborítjuk a hagymát, finoman sózzuk és közepes lángon 3-4 percig pirítjuk. Öntsünk alá 1 dl vizet és várjuk meg amíg elfő. Fűszerezzük paprikával, köménnyel, reszelt fokhagymával, pirítsuk további fél percig, majd adjuk hozzá a paradicsomlevet és 3 dl vizet. Forraljuk 3-4 percig. A tejfölt keverjük ki 2 ek forró lével majd keverjük az alaphoz. Forraljunk még rajta egyet, majd húzzuk le a tűzről. Ha túl sűrű, higítsuk kevés vízzel. Sózzuk ha kell, borsozzuk.  

 

 

Póréhagymaleves sajtropogóssal

53932210_270896673823030_8611856530280546304_n.jpg
Korábban egyátalán nem mélyedtem el a wales-i konyha receptjeiben. Ez addig volt így, amíg egy klassz apropó kapcsán lehetőségem nem nyílt együtt főzni a brit nagykövet-helyettessel, aki maga is wales-i. A póréhagyma szinte minden ételükbe belekerül és a bárányhús is elég gyakori hozzávaló a konyhában. Én ez utóbbit elengedtem, helyette inkább két menő, húsmentes, nagyon autentikus fogást választottam. Higgyétek el! Mindkettő pofonegyszerű és eszméletlen ízletes. 
Póréhagymaleves (4-5 főre)
4 ek étolaj
1 nagyobb fej vöröshagya, aprítva
50 dkg krumpli, kockázva
3 nagyobb, vastag szál póréhagyma, aprítva
1 dl alaplé vagy víz
1 dl tejszín
2-3 dl brit sör
só, frissen őrölt bors
tálaláshoz friss petrezselyemzöld, aprítva
1 ek olívaolaj
Egy edényben forrósítsuk fel az olajat, borítsuk rá a vöröshagymát. Finoman sózzuk, pirítsuk 3-4 percig. Keverjük hozzá a póréhagymát, pároljuk 2-3 percig majd adjuk hozzá a krumplit is. Öntsük fel vízzel vagy alaplével, sózzuk fél teáskanál sóval, borsozzuk majd lefedve,16-18 perc alatt főzzük készre. Pürésítsük botmixerrel, majd melegítsük össze a tejszínnel és a sörrel. Sózzuk. Tálaláskor szórjuk meg petrezselyemmel és locsoljuk meg pár csepp olíva olajjal. 
Glamorgan sausages (pórés sajtropogós)
25+10 dkg durva szemű zsemlemorzsa
20 dkg cheddar sajt (valamilyen félkemény sajt) nagylyukú reszelőn lereszelve
3+2 tojás
2 tk angol mustárpor vagy 1 tk mustár
3 csokor petrezselyemzöld, finomra aprítva
2 ek étolaj
1 ek vaj
20 dkg póréhagyma, kockázva
só, frissen őrölt bors
Egy serpenyőben közepes lángon olvasszuk össze a vajat az olajjal. Borítsuk rá a póréhagymát, finoman sózzuk és 4-5 perc alatt pároljuk meg. Hagyjuk kihűlni. Az összes hozzávalót borítsuk egy nagyméretű keverőtálba, sózzuk, borsozzuk majd alaposan dolgozzuk össze. Formázzunk kroketteket, forgassuk felvert tojásba, zsemlemorzsába majd olajon, közepesen forró serpenyőben 4-5 perc alatt minden oldalán süssük körbe. 

Káposztaropogós

53405361_401995793700861_1732049886867619840_n.jpg

Ez az étel egy japán utcai kaja lebutíott verziója. Maradt ugyan egy kis hiányérzetem az eredetihez képest, de így is megállapítottam, hogy némi káposztából és ízesítőből milyen klassz kaját lehet összebarkácsolni alig 30 perc alatt.  Az igazi étel tartalmaz yam gyökeret, dashi szószt, dashi pelyhet és hozzá japán majonézt fogyasztanak. Nos, nekem ezen alkatrészek éppen nem voltak kéznél, de nélkülük is sikerült maradandó élményhez juttatnom magam. YUMM! 

15 dkg liszt

1,5 dl víz

1 ek halszósz

1 ek szójaszósz

1 ek worcestershire szósz

1 tk chiliszósz

2 tojás

kb. 40 dkg fejeskáposzta, apróra kockázva

4 szál újhagyma, vékonyra karikázva

só, étolaj a sütéshez

majonéz, friss koriander vagy petrezselyem a tálaláshoz

Egy nagy keverőtálban keverjük össze a lisztet a vízzel, tojással, halszósszal, szójaszósszal, chilivel és worcestershire szósszal. Keverjük hozzá a káposztát és a hagymát, sózzuk, alaposan forgassuk össze. Egy tapadásmentes serpenyőt hevítsünk fel, locsoljunk rá 2-3 ek étolajat. Halmozzuk rá a massza negyedét (vagy formázzunk kis palacsintákat), lapogassuk el és közepes lángon süssük oldalankánt 5-6 percig. Közben óvatosan nyomkodjuk meg, hogy jó ropogósra süljön. Olyan, mintha tócsnit sütnénk. Locsoljuk meg majonézzel, szórjuk meg friss fűszerrel. 

 

 

Lencsés-brokkolis egytál

53264578_418068328966941_4251344343966679040_n.jpg

Teljesen rácsúsztam a brokkolira. Akinek van tippje, hogy ez mi miatt lehet, ne tartsa magában, kérem ossza meg velem. Talán a vas? Nem tudom, nincs kedvem ráguglizni. De a szervezetem napi szinten kiált utána, én meg engedelmeskedem neki és eszem, eszem és eszem. Még szerencse, hogy szeretem! Mi lenne akkor, ha utálnám és undorral kéne magamba tuszkolni ezeket az ételeket! :) Borzasztó lenne! 

50 dkg brokkoli, diónyi rózsákra szedve

4 ek étolaj

1 közepes fej vöröshagyma, vékonyra szeletelve

2 gerezd fokhagyma

2 cm friss gyömbér

2 tk currypor

friss chili ízlés szerint

30 dkg főtt lencse (itt konzerv)

3 dl min. 20%-os tejszín 

1-2 dl víz

fél lime leve

15 dkg pirított kesudió vagy mogyoró vagy mandula

tálaláshoz friss koriander, főtt jázmin rizs

Felteszek forrni 2 liter vizet. Sózom fél tk sóval. Beleborítom a brokkolit, 3 percig forralom, hideg vízbe szedem. A léből megtartok 3-4 decinyit. Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítek, ráborítom a hagymát. 4-5 percig pirítom, finoman sózom. Közben meglocsolom 1--1 evőkanál forrázó vízzel, hogy gyorsabban puhuljon. Ráreszelem a fokhagymát, gyömbért, fűszerezem chilivel, curryvel, összepirítom. Hozzáforgatom a lencsét, ráöntöm a tejszínt és kb. 1 dl forrázó vizet, 2-3 percig forralom. Beledobálom a brokkolit. Lime levével, sóval ízesítem, ha kell. Ha túl sűrű a mártás, hígíthatom a forrázó vízzel. Tálaláskor megszórom korianderrel (vagy petrezselyemmel), kesudióval. Én főtt rizzsel ettem. 

 

 

 

Csicserigolyók karfiolrizzsel, szósszal

52733534_427656804671108_1625497821337616384_n.jpg

A sok hozzávaló ijesztő lehet, de senki se rettenjel el a lista láttán. Az ekészítés pofonegyszerű, semmi extra, semmi kihívás nincs benne. Pusztán annyi, hogy a készítése közben alig várja az ember, hogy végre megehesse. Tudom, nehéz rákattanni valami olyasmire, amit eddig még nem evett az ember, de higgyétek el nekem, hogy ez a kombó odabasz. Nem kicsit! 

A golyókhoz:

3 ek étolaj

1 kisebb fej vöröshagyma, finomra aprítva

1 gerezd fokhagyma

1 doboz csicseriborsó konzerv, lecsöpögtetve

4 ek finom szemű zabpehely

fél tk őrölt római kömény

1 egész tojás

fél tk currypor

1 ek rizsliszt

1 közepes méretű sárgarépa, kisebb darabokra vágva

1 csokor petrezselyemzöld, durvára vágva

só, frissen őrölt bors

A szószhoz:

3 ek étolaj

1 közepes fej vöröshagyma, finomra aprítva

1 gerezd fokhagyma

2 ek ajvár vagy sültpaprika krém

3 dl főzőtejszín

só, frissen őrölt bors

A karfiolrizshez:

kb. 40 dkg karfiol

2 ek olaj

1 csokor friss petrezselyemzöld

só, frissen őrölt bors

pár csepp citromlé

A sütőt előmelegítem 200 fokra, légkeverés. Egy serpenyőben 3 ek olajat hevítek, ráborítom a hagymát, finoman sózom és 2-3 percig pirítom. Ráreszelem a fokhagymát, megszórom köménnyel és a curryvel, fél percig kevergetem. A golyók minden hozzávalóját konyhai késes aprítóba teszem a pirított hagymával együtt, sózom, borsozom és alaposan összedolgozom. Ha kicsi gépünk van, keverjük össze az alkotókat egy tálban és több részletben aprítsuk össze. Olajos kézzel formázzunk ping-pong labdányi golyókat, tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire és 30 percre tegyük sütőbe. Közben egy edényben újabb 3 ek olajat hevítek, ráborítom a hagymát, finoman sózom és 4-5 percig pirítom. Közben meglocsolom 1-1 kanál vízzel, hogy gyorsabban puhuljon. Ráreszelem a fokhagymát, hozzáadom a 2 kanál ajvárt vagy paprikakrémet, lepirítom. Tejszínnel és 1 dl vízzel dúsítom, összeforralom. Sózom, borsozom. A karfiolt dióbélnyi darabokra aprítom, késes aprítóba teszem és rizsszerűre darálom. Egy serpenyőben olajat hevítek, ráborítom a karfiolt, sózom, borsozom, 4-5 perc alatt lepirítom. Citromléve, aprított petrezselyemmel keverem. 

 

 

 

 

 

Paradicsomos-currys sült tofu

53146077_2199526520297916_2023406350670757888_n.jpg

Nem vagyok egy nagy tofuzabáló, de erre a sült verzióra valahogy rácuppantam. Oké, nem azt mondom, hogy tofut ennék tofuval 60 napon keresztül, de így, ebben a formában egész jó húspótló feltét. Főleg a füstölt kiadás. Másnapos vagyok. Nagyon. Kurvára nem jut eszembe semmi vicces, semmi világmegváltó. Már annak is örülök, hogy ezt a pár mondatot kipréseltem magamból. SOHA NE IGYATOK ALKOHOLT! Inkább egyet sok feris kaját meg ilyenek. Puszik.

30 dkg brokkoli, rózsákra szedve

4 ek étolaj

40 dkg tofu (én a fűstöltet szeretem), két centisre kockázva, szárazra itatva

1 közepes fej vöröshagyma, vékonyra szeletelve

1 tk őrölt római kömény

1 tk curry por

1 doboz (30 dkg) kockázott konzerv paradicsom

1 dl víz

fél tk cukor

tálaláshoz friss koriander

pirított fekete szezámmag

Felforralok 1-1,5 liter vizet. Sózom negyed tk sóval. Beleteszem a brokkolit, 2-3 percig forralom, majd hideg vízzel lehűtöm. Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítek. Beleborítom a tofut és 5-6 perc alatt ropogósra pirítom, többször átforgatom. Rászórom a hagymát, finoman sózom, 3-4 percig tovább kevergetem majd megszórom a köménnyel és curryvel. Felöntöm a paradicsommal és 1 dl vízzel, összeforralom és 3-4 percig főzöm. Cukorral, sóval ízesítem ha kell. Beleforgatom a brokkolit, friss korianderrel, pirított szezámmaggal, rizzsel tálalom. 

 

 

Amolyan Cézár saláta

53194159_263162467945674_1909938618995048448_n.jpg

Annyi verzió született már ebből a salátából, hogy arra gondoltam bővítem a sort még egy példánnyal. Nem döntöttem rosszul, igazán jóféle lett. Nagy trükk nincsben benne, éppen csak adtam hozzá némi kölest, spenótot és csirke helyett rápirítottam 20 dekányi tofut. Ennyi! És különben is! Ki tudna megakadályozni bárkit is, hogy további változatokkal árassza el az internet amúgy is átláthatalan bugyrait?! 

5 dkg köles

4 db tojás, megmosva

3 ek étolaj

20 dkg tofu, kockázva (én füstöltet használtam), konyhai papírtörlővel leitatva

2 tk szójaszósz

6 db saláta szív (Római saláta), nagyobb darabokra vágva

1 marék bébispenót (kb. 5 dkg)

2-3 dkg parmezán forgács

A dresszinghez:

3 ek majonéz (nem csináltam házit...., lusta disznó vagyok)

1 ek tejföl

1 tk balzsamecet

1 gerezd fokhagyma, reszelve

1 csík szardella, finomra aprítva

1 tk worcestershire szósz

Felteszek forrni annyi vizet, amiben kényelmesen megfőzöm a 4 tojást, lepje el őket. Sózom fél tk sóval. Amikor forr a víz, pontosan 5 percig főzöm őket, majd azonnal egy tál hideg vízbe teszem őket. A vizet nem öntöm ki, ebbe szórom a kölest, amit 12-13 percig főzök, majd leszűröm, hagyom kihűlni. Egy tapadásmentes serpenyőben olajat hevítek, beleteszem a tofu kockákat és 4-5 perc alatt körbepirítom őket. Meglocsolom szójaszósszal, átforgatom majd tányérra borítom. Tálaláskor, frissen a dresszing hozzávalóit összekeverem egy nagyobb keverőtálban, majd hozzáforgatom a salátát, kölest és a bébispenótot. Tányérra halmozom, tofuval, félbevágott 5 perces tojással és parmezánnal kínálom. 

 

 

 

 

Spenótos-lencsés sültzöldség saláta

53167526_250316919177049_2834008696814567424_n.jpg

Ha el akarom magammal hitetni, hogy előrelátó vagyok, akkor összeaprítok egy nagy adag zöldséget és megsütöm. Ennek nagy részét azonnal, szinte forrón megeszem, mert nincs az az akaraterő, ami ennek ellen tudna állni. Egy másik részét felhasználom aznap, -mondjuk egy főzelék tetejére teszem feltét gyanánt-, a maradék részt pedig elteszem másnapra, amiből -ha nem járok rá napközben-  egy újabb csodás étel varázsolható. Ember tervez ugye, a többi pedig csak remény egy salátán! :) 

25 dkg főtt lencse (most konzerv)

1 kisebb zellergumó, 2 centisre kockázva

2 szál nagyobb sárgarépa, 2 centisre kockázva

20 dkg édeskrumpli, 2 centisre kockázva

20 dkg édeskömény gumú, 2 centisre szeletelve

20 dkg krumpli, 2 centisre kockázva

4 ek étolaj

fél tk curry

fél tk fűszerpeprika (füstölt az igazi)

fél tk só

10 dkg fetasajt

5 dkg friss bébispenót

2 csokor friss petrezselyemzöld

fél lime leve

 

A sütőt előmelegítem 220 fokra, légkeverés. A zöldségeket egy nagyobb keverőtálba teszem. Az olajat egy kisebb tálkában elkeverem a curryvel, sóval, paprikával majd a zöldségre öntöm. Alaposan összerázom, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire borítom. Ne fedjék egymást. kb. 25 perc alatt készre sütöm. Félidőben egyszer átforgatom. Hagyom langyosra hűlni, majd egy nagyobb keverőtálban összeforgatom a lencsével, sajttal, petrezselyemmel, spenóttal. Lime levével, borssal ízesítem. Pirított magokkal extrázható.  

Currys-kókuszos krumplifőzelék, borsófasírttal

52591392_1488345017969545_4637602078724718592_n.jpg

Ezt a főzeléket 2013. szeptember 8-án főztem meg először. Azóta olyan mennyiségben és annyi helyen készült már, hogy szerintem a Föld minden lakosának jutna egy tányérkával, ha összeadnám. Talán ez főzelékes pályafutásom legsikeresebb példánya, ha mindezt a visszajelzések szemszögéből vizsgálom. Elég régen főztem ilyet, nem is tudom, hogy miért pont most tört rám a vágy. Nosztalgikus hangulat lett úrrá rajtam. Emberek jönnek-mennek az életemben, de ez a recept örökre betölti a szívemben a legkedvencebb főzelék kategóriát. A fasírt hozzá maga a csoda, amit holnap is megsütök, mert annyira, de annyira király! :) 

A főzelékhez:

1,2 kg burgonya (másfél centis kockákra vágva)

1 fej vöröshagyma

1 tk vaj

1 ek olíva olaj

1 db babérlevél

6 dl húsleves vagy víz

1 tk só

1 tk currypor

2 dl kókusztej 

fél lime leve

só, bors

friss petrezselyem vagy koriander

friss chili vagy chilipehely

A fasírthoz:

2+4 ek étolaj

1 kis fej vöröshagyma, finomra aprítva

1 gerezd fokhagyma

30 dkg mirelit zöldborsó, fagyottan

2 csokor friss perezselyemzöld

10 dkg bébispenót

8 dkg rizsliszt

8 dkg finom szemű zabpehely

1 egész tojás

só, frissen őrölt bors

A finomra aprított vöröshagymát vaj és olíva olaj keverékén üvegesre párolom, közben finoman sózom. Rászórom a curryport, átforgatom, majd rádobom a kockázott burgonyát, babérlevelet és felöntöm az alaplével vagy levessel. Sózom és fedő alatt a forrástól számítva kb. 12-14 percig főzöm. (Arra vigyázzunk, hogy ne főzzük túl a burgonyát, érdemes egy-egy kockát tesztelni főzés közben. Maradjon harapható.) A kókusztejet és másfél merőkanál főzeléket összepürésítek egy magasfalú mérőedényben, majd visszakeverem az alaphoz. Már nem forralom, csak forralásig melegítem. Lime levével, sóval, borssal, chilivel ízesítem. Tálaláskor friss petrezselyemmel vagy korianderrel szórom.

A fasírthoz egy serpenyőben olajat hevítek. Ráborítom a hagymát, finoman sózom és 2-3 percig pirítom. Ráreszelem a fokhagymát, további fél percig kevergetem. Az összes hozzávalót (a borsót fagyasztva) (a lepirított hagymát is) késes konyhai aprítóba teszem, (nekem nagy van, amiben elfér ez a mennyiség, akinek kisebb van otthon, az egy tálban keverje össze a hozzávalókat és több részletben aprítsa krémesre) és krémesre aprítom. Abban a serpenyőben, amiben a hagymát pirítottam és szárazra töröltem 4 ek olajat hevítek. A masszából 1 cm vastag és 6-7 cm átmérőjű korongokat formázok és közepes erősségű lángon szépen, lassan mindkét oldalon pirosra sütöm. Oldlanként kb. 7-7 percig. Lényeg, hogy lassan süssük és ne hírtelen. 

süti beállítások módosítása