Imádtam Feri receptjét, de a kommenteket figyelembe véve, a következő módosításokat hajtottam végre:
1. A retek mellé egy kis apróra vágott kovi ubit is adtam hozzá. A főzelék savasságán és roppanóságán is segített.
2. A Fickó És Angela is szóvá tette, hogy ez a recept nem elég főzelékes, ezért a végeredményt felöntöttem egy kevés tejjel és főzőtejszínnel, majd behabartam egy teáskanálnyi világos rozsliszttel (ez volt kéznél). Ennyi liszt csak arra való, hogy a főzelék selymes legyen, de a végeredmény ízén nem is érződik.
Én is szoktam ételeket saját állományának turmixolásával sűríteni, de van, amikor nem érdemes ezzel bajlódni, mert nem adja meg azt a fantasztikus állagot, amit egy kevés liszt viszont megtesz.
A lényeg, hogy ey olyan ember elismerését értem el ezzel a recepttel, aki világéletében GYŰLÖLTE a menzás finomfőzeléket. Ez volt a mumusa.
Köszönöm, kedves Feri! :o)
Régen nem jártam erre, mert gyötört az élet, de hála a főzelékeidnek, újra olvasom őket. Nagyon jókat főzöl, sok belefér az én étrendembe is. Ez a főzelék pl, szuper.
Nehogy abba hagyd az újabb főzelékek kitalálását, mert az nagyon rossz lenne. Ajánlom figyelmedbe a bordáskelt és a szívsalátát. Ezekből is sok finom főzeléket várok tőled, mert én már kifogytam az ötletekből.
Mi is a kiflitől rendelünk. Nagyon meg voltunk vele elégedve. Pontos szállitás és a kiszállitási idő nem a holdban van hanem megfelelő időkben.
Csak gratulálni tudok a KIfli -hez.
Nekem sajnos, olyan a génállományom, hogy a római köménytől, ánizstól (Ouzo-tól), koriandertől, csillagánizstől olyan hányingert kapok, hogy jojózni kezd a rekeszizmom. Olyan, mintha lefújtak volna valamilyen önvédelmi spray-vel.
Sztem teljesen időben vagyunk, amit most kapsz magyart, az is hajtatott, nem szabadföldi. Egy hónapja már vettem solo perui fehéret, teljesen rendben volt. (kb. fele áron, mint most a magyart)
Gyönyörűen néznek ki a képek az ételről, simán mehetne egy étterem instagramjára is :) Megihlettél, ezért meg fogom én is csinálni itthon. www.ujsagomat.hu/lidl/ nemrég találtam erre az oldalra, minden akciót, ételt is.. meg tudok nézni egy helyen
@L-Style:
"én a sárgarépát előfőztem egy kis lábasban szinte teljesen puhára, mert a pár perc pirítás alatt nekem kemény maradt."
Nem tudom, de szerintem akkor se főzd meg vízben, hanem pirítsd tovább. Más az ízhatás. Esetleg öntsél alá egy pici vizet. :o)
SzatmáriFeri
Utolsó kommentek:
fülesboci 2024.02.29. 16:52:38
Bejegyzés: Zabpelyhes spenótfőzelék
fülesboci 2023.10.23. 13:21:13
Bejegyzés: Currys-répás babfőzelék
Attilajukkaja 2023.10.18. 11:15:02
1. A retek mellé egy kis apróra vágott kovi ubit is adtam hozzá. A főzelék savasságán és roppanóságán is segített.
2. A Fickó És Angela is szóvá tette, hogy ez a recept nem elég főzelékes, ezért a végeredményt felöntöttem egy kevés tejjel és főzőtejszínnel, majd behabartam egy teáskanálnyi világos rozsliszttel (ez volt kéznél). Ennyi liszt csak arra való, hogy a főzelék selymes legyen, de a végeredmény ízén nem is érződik.
Én is szoktam ételeket saját állományának turmixolásával sűríteni, de van, amikor nem érdemes ezzel bajlódni, mert nem adja meg azt a fantasztikus állagot, amit egy kevés liszt viszont megtesz.
A lényeg, hogy ey olyan ember elismerését értem el ezzel a recepttel, aki világéletében GYŰLÖLTE a menzás finomfőzeléket. Ez volt a mumusa.
Köszönöm, kedves Feri! :o)
Bejegyzés: Finomfőzelék
Ez vagyok 2023.10.15. 07:51:24
Bejegyzés: Zabpelyhes spenótfőzelék
Az amatőr hagyományörző · http://gasztropusztitas.blogspot.com/ 2023.04.06. 20:22:50
Bejegyzés: Currys, borsós, spenótos karalábéfőzelék
látjátok feleim szümtükkel 2022.03.18. 13:31:33
Régen nem jártam erre, mert gyötört az élet, de hála a főzelékeidnek, újra olvasom őket. Nagyon jókat főzöl, sok belefér az én étrendembe is. Ez a főzelék pl, szuper.
Nehogy abba hagyd az újabb főzelékek kitalálását, mert az nagyon rossz lenne. Ajánlom figyelmedbe a bordáskelt és a szívsalátát. Ezekből is sok finom főzeléket várok tőled, mert én már kifogytam az ötletekből.
Bejegyzés: Vöröslencse főzelék sült sárgarépával
Mária Bobrovácz 2022.01.18. 18:46:22
Bejegyzés: Spárgás tavaszfőzelék, csirkenyárssal
szatmariferi 2021.07.21. 22:37:48
Bejegyzés: Savanyúuborkás krumplifőzelék, halgolyókkal
Sólyom Tomi 2021.07.21. 21:35:22
Bejegyzés: Savanyúuborkás krumplifőzelék, halgolyókkal
Judit Erdős 2021.07.07. 19:33:06
Csak gratulálni tudok a KIfli -hez.
Bejegyzés: FJORU. Hogyan kerül a hal a kiflibe?
Vén motoros 2021.07.07. 13:56:33
Bejegyzés: Töltött paprika, cifrázva
Pierr Kardán 2021.07.07. 13:04:15
Van valakinek arra tanácsa, hogy a koriandert hogyan kell nevelni a kertben? Két éve próbálkozom, de bíztató kezdet után mindig megpusztul :-(
Terem a kertünkben mindenféle fűszernövény (menta, citromfű, édeskömény, petrezselyem, zeller, bazsalikom, rozmaring, tárkony, kakukkfű, kapor, torma, hagyma, snidling), de a koriander mindig befuccsol.
Bejegyzés: Töltött paprika, cifrázva
Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.05.21. 21:52:27
Bejegyzés: Sörbundás fehér spárga
lammaer 2021.05.21. 20:32:45
Bejegyzés: Sörbundás fehér spárga
Kivlov 2021.05.21. 18:00:43
Zöld spárgával is működhet, azzal próbáltad esetleg?
Bejegyzés: Sörbundás fehér spárga
nagypapi · http://kozosgomba.blogspot.hu/ 2021.05.04. 18:03:11
Bejegyzés: Spárgás tavaszfőzelék, csirkenyárssal
fülesboci 2021.04.16. 18:19:08
Bejegyzés: Spenótos-répás vöröslencsefőzelék chilis tofuval
Kovácsné Bakai Gabriella 2021.03.11. 11:26:17
Bejegyzés: Tojásleves baconös krumpligombóccal
takacsveca93 2019.07.14. 20:11:43
Bejegyzés: Lencsés-brokkolis egytál
Attilajukkaja 2019.07.05. 19:21:19
"én a sárgarépát előfőztem egy kis lábasban szinte teljesen puhára, mert a pár perc pirítás alatt nekem kemény maradt."
Nem tudom, de szerintem akkor se főzd meg vízben, hanem pirítsd tovább. Más az ízhatás. Esetleg öntsél alá egy pici vizet. :o)
Bejegyzés: Spenótos-currys vöröslencse főzelék, chilis tofuval